Stökig natt i Uppland - flera fall av grov misshandel

Uppsalapolisen kan efter nattens händelser räkna till inte mindre än 20 gripna. Av dem så är 15 misstänkta för brott, allt från misshandel till skadegörelse, resten togs in för fylla.

En av de mest allvarliga händelserna inträffade strax efter klockan 23 i Årstaparken i Uppsala. Ett ungdomsgäng på åtta till tio personer gav sig av okänd anledning på en man i 40-årsåldern. Han fick ta emot både sparkar och slag och fördes till sjuhus med svåra ansiktsskador. Polisen har gripit två 18-åringar som misstänks vara delaktiga i misshandeln. Båda har efter förhör anhållits och polisen hoppas på fler gripanden under dagen.

I Bålsta greps två män i 25-årsåldern efter att de misshandlat en man svårt med basebollträ. Mannen vårdas på sjukhus, okänt vilka skador han fått.

Utanför en hamburgerbar i centrala Uppsala misshandlades en man grovt av två män. Båda är gripna och den misshandlade mannen vårdas för svåra ansiktsskador.

På två olika krogar i Uppsala har två vakter anmält att de misshandlats av gäster under natten. Två personer är gripna misstänkta för våld mot tjänsteman, den ena är också misstänkt för ringa narkotikabrott.

Utöver detta har Uppsalapolisen jagat en förrymd fånge, gripit en biltjuv och gripit ett antal personer som gjort sig skyldiga till skadegörelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".