"Uppsala Air behöver inte granskas"

Det moderate finanskommunalrådet Gunnar Hedberg känner sig trygg med Uppsala Air och tycker inte att bolaget behöver granskas av Ekobrottsmyndigheten innan man går vidare med markaffärer för den planerade civilflygplatsen på Ärna flygfält, som Upplandsnytt berättade om i morse.

- Uppsala Air är ett av tusentals företag i Uppsala kommun och vi har varken rätt eller skyldighet att ta ställning och agera som kommun för att Ekobrottsmyndigheten ska granska aktörer i Uppsalas...Kommunen kommer inte att satsa pengar, kommunen kommer inte att riskera pengar och därmed kan jag känna mig helt trygg, säger Gunnar Hedberg.

Gunnar Hedberg tycker inte att Uppsala Air måste granskas för att man ska våga gå vidare med markaffärerer för den planerade civilflygplatsen på Ärna flygfält. Skriverierna i tidningen Affärsvärlden om Uppsala Airs största aktieägaren Tilford Investments, som varit inblandat i en härva av tvivelaktiga affärer bekymrarar inte Gunnar Hedberg, eftersom Tilford Investment nyligen meddelat att man sålt sina aktier i Uppsala Air. Men frågan är om Tilford Investment sålde sina aktier i Uppsala Air just för att tidningen Affärsvärlden avslöjade bolagets tvivelaktiga affärerer.

Som vi berättat tidigare i dag tycker miljöpartiets kommunalråd Niclas Malmberg att Uppsala Air måste granskas innan Uppsala kommun gör markaffärer med bolaget för den planerade civilflygplatsen på Ärna flygfält.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".