Riksdagsledamot stöttar Maud Olofsson

Solveig Zander centerpartistisk riksdagsledamot från Enköping tycker inte att partiledare Maud Olofsson gjorde fel när hon lät pressekreteraren Lisa Wärn svara i hennes ställe på aftonblandets chat-sida i måndags.

- Jag vet ju att Lisa Wärn, som också är centerpartist och väl förtrogen med centerns politik, svarar så som Maud skulle ha svarat. Det är jag fullkomligt övertygad om.
Man kanske skulle ha sagt då att det var Lisa som gjorde det men om man hade valet att ställa in det här chattandet för att Maud fick ett annat uppdrag som hon då bedömde var mer prioriterat då var det ju väldigt bra att hon bad den som är näst bäst då kanske att svara i hennes ställe, förklarar Solveig Zander och förklarar pressekreterarnas arbete:

- Det är ju så med våra politiska sekreterare eller pressekreterare att det många gånger är dem som kommer med underlagen till hur vi ska uttrycka oss i politiken.

- Skulle du kunna tänka dig göra samma sak?

- Jag måste uppriktigt sagt säga att jag förstår Maud i det här sammanhanget. Man kan ju inte vara på två ställen samtidigt och man vill ju vara alla till lags och då gjorde hon på det här sättet. Det var det bästa hon hade kunna gjort tycker jag, erkänner Solveig Zander.

- Är det verkligen Solveig Zander jag pratar med?

- Det är verkligen Solveig Zander du pratar med.

Reporter
Christer Engqvist
christer.engqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".