Cannabisodlare dömdes till fyra års fängelse

Idag kom Svea Hovrätts dom mot en av männen som odlade stora mängder Cannabis i en fastighet på Storön söder om Älkarleby.

Det var i slutet av maj i år som historien om Cannabisodlingen på Storön i norduppland nystades upp. Den 32-åriga mannen, som idag fått sin dom av hovrätten, greps tillsammans med en 35-årig man. I en lada på en fastighet som ägdes av den 32-åriga mannens mamma hittades en stor cannabisodling. Det visade sig att 35-åringen inte betalat någon hyra eller el, trots elräkningar på över 300 000 kronor. 32-åringen hade dessutom köpt cannabisfrön för flera tusen och hade mindre mängder cannabis i sin lägenhet i Stockholm. Därför bedömde tingsrätten att han var delaktig i knarkodlingen.
Dom båda männen dömdes i Uppsala tingsrätt till vardera 4 års fängelse, 35-åringen valde att inte överklaga den domen, men det gjorde 32-åringen, och idag kom domen i Svea Hovrätt som fastställer Uppsala Tingsrätts dom på fyra års fängelse.

Reporter
Erik Möller
erik.moller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".