Tierp ligger efter i planarbete

Tierps kommun ligger lite efter när det gäller att ta fram ny mark för bebyggelse. I alla fall om man ska klara av den ökade inflyttning som man räknar med ska komma efter att den nya motorvägen öppnar om en vecka.

- Just nu är den svagaste punkten att vi ligger lite efter när det gäller planarbetet med ny mark för bebyggelse, säger han. Det säger socialdemokratiska kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson.

Tierp vädrar morgonluft och ser positivt på framtiden efter att den nya E4:an tillslut tas i bruk nästa vecka. Befolkningen väntas öka och redan nu är hus-och villapriserna på väg uppåt. Som vi kunde höra i morse i Upplandsnytt så tror Tierps företagare att motorvägen kommer att förbättra förutsättningarna för dem avsevärt.
- Motorvägen kommer närmare köpingen och då gäller det för oss butiker att skärpa oss riktigt ordentligt, säger Benke Gustavsson som är delägare i Matbutiken Svealands kött AB i centrala Tierp.

Just köpingen är en av de delar i Tierp som kommunledningen hoppas ska kunna växa mycket framöver, för som det ser ut idag så är den för liten, säger Bengt-Olov Eriksson.
- Det är en av våra Akilleshälar idag. Köpingen är för liten för att handel och kommersiell service ska ha ett tillräckligt underlag, säger han.

Erik Möller
erik.moller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".