Wikström åkte taxi för tiotusentals kronor

Cecilia Wikström, folkpartistisk riksdagsledamot från Uppsala har åkt taxi för nästan trettiotvå tusen kronor sedan valet i höst. Bland annat tio resor för tusen kronor styck har gjorts mellan Stockholm och Uppsala, resor hon lät riksdagen betala.

Så här förklarar Cecilia Wikström sitt handlande:

- Jag var tvungen att åka hem av olika skäl, det sista tåget kan ha varit inställt. Och varför undrar säkert många, men det kan varit en så enkel sak som att jag behövde sova med mina barn. Eller att jag behövde ta medicin vilket jag gör en gång i veckan, en kraftfull medicin som man inte får flytta på, säger hon och fortsätter:

- Jag kanske har räknat med att ta ett tåg och behövde komma i tid till en konferans, så är tåget inställt eller kraftigt försenat. Då har jag fått slänga mig in i en taxi för att hinna vara där i tid.

Du har en lön på över 50 000 kronor, kunde du inte ha betalat själv?

- Men det står i reglementet att riksdagen betalar resor till och från tjänsteuppdrag. Jag vill understryka att jag inte någon gång åkt taxi till privata arrangemang.

Var tycker du rimlighetsgränsen för åkandet ligger?

- Så lite som möjligt naturligtvis, men jag kan säga att jag har skäl för att jag har åkt hem till Uppsala de här gångerna.