UL svarar på kritiken

-Bussarna har bälten och hastigheten har sjunkit på busslinje 811, så svarar Upplands lokaltrafik på den kritik som riktats mot dem. I morse kunde i Upplandsnytt kunde du höra om att klagomålen ökat på linjen. Klagomål som rör främst bussarnas hastighet och tillgången på bussbälten.

- Varje klagomål är ett misslyckande och vi strävar efter att så få som möjligt ska behöva klaga, säger Sture Jonsson Upplands lokaltrafiks informationschef med anledning av att det kommit in fler klagomål mot linje 811 i år än tidigare år.

Kerstin Åkerfeldt Gustavsson var med på olycksbussen i slutet av februari, idag åker hon inte med bussen för att chafförerna bland annat kör för fort.

- Jag blir ofta omkörd av bussar, medans min bil visar att jag kör under 90 km/h och det händer ofta, säger Kerstin Åkerfeldt Gustavsson från Gimo.

Men när det gäller hastigheten så visar mätningar från NTF, Nationalföreningen för trafriksäkerhets främjande, att hastigen på linjen har sänkts, men vissa busschafförer på 811 kör fortfarande för fort.

-Jag kan inte svara på varför vissa chafförer kör för fort, men det beror inte på vår schemaläggning det visar undersökningar från NTF, säger Sture Jonsson från UL.

Många av dom klagomål som inkommit har gällt bristen av bälten på dom bussar som trafikerar linje 811, och som körs av företaget KR Trafik.

-KR trafik har i stort sett nu bälten i alla bussar, säger Sture Jonsson från UL.

Reporter: johan.k.eriksson@sr.se