Tung förlust för Rospiggarna

Jonas Davidsson lämnar Rospiggarna

Speedwayföraren Jonas Davidsson lämnar Rospiggarna för att istället gå tillbaka till sin gamla klubb Smederna i Eskilstuna. Besvikelsen är idag stor i Rospiggarna.

Jonas Davidsson har lite svårt att förklarara varför han lämnar Rospiggarna:

- Men ja, Smederna har gjort ett bra jobb och försökt få hit mig, det känns som hela stan backar upp mig bra och det var det som avgjorde. Hallstavik är rätt liten stad och har svårt att få de riktigt stora att backa upp en, så för min utveckling ser det bra ut.

Men i Hallstavik fick du både SM-guld och andra medaljer?

- Jag har haft fem bra år i Hallstavik och har inget ont att säga alls. De hjälpte mig också när jag kom tillbaka från Bajen-tvisten. Men nu är det över och vi får titta framåt.

Jonas Davidsson har skrivit på för ett år.

Ordföranden i Rospiggarna, Anders Östling, är besviken. Han har inte ens fått beskedet direkt från Jonas Davidsson.

- Vi har inte fått höra det från Jonas Davidsson själv. Det är lite konstigt. Men hela den här affären är lite konstig, förhandlingarna från deras sida har varit lite underliga hela tiden, säger Anders Östling till Upplandsnytt och fortsätter:

- Det har varit svårt att få besked. De lovar att ringa tillbaka utan att göra det. De har antagligen haft lite svårt att besluta sig.

Rospiggarna har inte råd med Davidsson

- Vi kan inte riskera hela klubbens ekonomi för att behålla en förare. Vi hade tänkt förstärka med en förare för att bli ett riktigt bra lag. Nu måste vi börja om, och jaga två bra förare istället, säger en bedrövad Anders Östling, ordförande i Rospiggarna Speedway.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".