Björck vill skapa upplandsidentitet

Nytt år och ny arbetsvecka. Och idag är det dessutom premiär för vår nye landshövding Anders Björck som lovar punktlighet samtidigt som han avslöjar att han inte tål långa middagar. Han är inte helt obekant - han har varit moderat riksdagsman i 30 år, försvarsminister och vice talman.
- Mest spännande blir att vara med och skapa en tydligare identitet för upplänningarna, säger han. Hur ser upplänningen ut, det blir vi varse menar nye landshövdingen Anders Björck som tror att identiteten är viktigast ut - och närheten till stockholm gör att upplänningar kanske inte tydliggör sin identitet som de borde. Landshövdingen lovar punktlighet åtminstone av honom själv, något som han alltid satt mycket högt, dessutom är han morronpigg. Sin småländska envishet, ja den kan komma väl till pass menar han, när det gäller att hitta nya oväntade lösningar på problem. Trevligast - ja det är människorna som finns här och miljön i uppsala där han har många vänner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".