Allt inte färdigt i ny kommun

I går blev ju Knivsta egen kommun, men fortfarande är det en hel del som inte är klart. All personal har inte kommit och den ekonomiska uppdelningen med Uppsala kommun är inte färdig än.
På första arbetsdagen i den nya kommunen är det flera kontor som står tomma och väntar på ny personal och inne på socialkontorets nya lokaler på Forsbyvägen är korridorerna fulla av flyttlådor. De flesta kontoren där är halvtomma och de nya datorerna avstängda, men socialsekreteraren Petra Oidermaa säger att datasystemet ändå inte fungerar just nu. - Det känns väl inte riktigt som att man jobbar för tillfället, det känns mest som att man springer runt och försöker få ordning på kaoset, säger Petra Oidermaa. Socialkontoret har öppet samtidigt som de anställda flyttar, men förhoppningsvis så ska de som behöver hjälp av kommunen inte märka det här så mycket säger Petra Oidermaa: - De kommer ju att bli likadant behandlade som förr, det kanske blir en viss fördröjning, men den ska nog bara vara marginell. Förutom flytten på socialkontoret så finns det några andra saker som inte heller är klara. Till exempel så har alla som ska jobba i kommunen inte kommit, och man har inte hittat någon socialchef än. Dessutom är den ekonomiska uppdelningen av tillgångar och skulder mellan Knivsta och Uppsala inte färdig. Fast kommunchefen i Knivsta, Anna Maria Dansbo, tror inte att något av det här kommer att drabba knivstaborna. Det finns folk som täcker upp för den personal som inte börjat och när det gäller Knivstas tillgångar, så tror hon inte att det blir några större överraskningar eftersom det mesta är reglerat av regeringen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista