Skidsäsongen i Skattmansöbacken oklar

Det dröjer med besked om Skattmansöbacken utanför Enköping kommer kunna hålla öppet i vinter. Föreningen som driver skidbacken behöver 200 000 kronor, men kommunledningen i Enköping sköt upp beslutet idag om man ska ge något bidrag.

Claes Brorsson är föreningens ordförande:

- Vi jobbar som om det ska gå, ordet ”nej” finns inte på kartan. Vi får låtsas som att det är klart att de begriper att vi behöver det här, säger han.

Förra vintern höll skidbacken stängt, det blev aldrig tillräckligt kallt för att sätta igång snö-kanonerna. Utan några inkomster så har de fasta avgifterna för elen nu helt tömt föreningens kassa. Och blir det inget bidrag från kommunen så kommer backen inte kunna öppna, säger Claes Brorsson:

- Nej, det kommer vi inte kunna. Vi trodde pengarna i kassan skulle räcka i år, men de har gått till fasta avgifter utan att vi har haft backen i gång och det känns tungt.

Ett besked om det blir några pengar till skidbacken i år kan komma tidigast om en månad, eller i december, eftersom kommunledningen sköt upp beslutet idag:

- Om vi tittar på hur det har sett ut hittills, så har vi inte kunnat börja lägga snö förrän efter nyår, om det överhuvudtaget har blivit av. Men det är klart att det skönare att veta om det blir av. Men jag tror att folk kan tänka sig att lägga några skattekronor för att det här ska funka, säger Claes Brorsson, ordförande i Skattmansö-ådalens förening som driver skidbacken.

Reporter:
AnnCharlotte Carlsson
anncharlotte.carlsson@sr.se