Dramatisk avslutning räddade AIS

Det blev en dramatisk avslutning av bottenmötet i hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Hammarby. Jumbon Hammarby ledde med 2-1 med sju sekunder kvar då Julius Larsson, med sitt första mål i klubben, kvitterade. Sen tog det bara 28 sekunder in i förlängningen innan Jonathan Persson styrde in Henrik Erikssons skott till avgörande 3-2.

Almtuna lyckades på något sätt krångla sig ur det dödsgrepp som Hammarby kopplat kring Uppsalalaget. Inte så att Hammarby var bättre än Almtuna - hemmalaget sköt massor av skott och spelade otaliga powerplay, men när bajens Sebastian Ellerstad gjorde 0-2 i början av 3:e perioden hade Almtunas mardrömskulle förvandlats till ett nattsvart berg. Hallen var spöklikt tyst och på ståplats hade hemmafans satt upp en röd banderoll med svart tryck: avgå Nordmark!

Så förändrades allt. Julius Larssons 2-2 med sju sekunder kvar och Jonathan Perssons avgörande 28 sekunder in i sudden gör att ledningen för tillfället kan pusta ut. Sån är hockeyn konstaterade en lättad Robert Nordmark, som inte lät sig påverkas av fansens uppmaning.

- Det är upp till styrelsen att fatta ett sånt beslut.

Har du några planer på att avgå?

- Nej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista