Jumkils skola ska finnas kvar - tills 2010

Jumkils skola kommer att finnas kvar fram tills 2010. Det föreslår barn- och ungdomsnämnden i Uppsala.

Skolan har hotats av nedläggning då man har för många lokaler och för få elever, samt brister i lokalerna. Men nu blir alltså skolan kvar - ett tag till.

-Skolan kommer inte att läggas ner nu, och nämnden kommer med största sannolikhet följa det förslaget, säger Cecilla Forss, ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Uppsala.

På Jumkils skolan har man varit inställd på att skolan antigen skulle läggas ner eller finnas kvar, därför var reaktionerna blandade inför detta tredje alternativ.

-Jag är försiktigt positiv med också undrande om vad det innebär för framtiden, säger Per Hedberg som är rektor på Jumkils skola.

När det tidigare i år stod klart att skolan hotades av nedläggning, startades ett nätverk bland föräldrarna för att bevara den. En av dom drivande krafterna där är Johan Lindström från Jumkil,  han var heller inte riktigt nöjd med förslaget.

- Jag kan väl sammanfatta det som att jag är försiktigt optimistisk, eftersom vi i nätverket ville inte ha något datum på hur länge skolan skulle finnas kvar, säger Johan Lindström.

Fram till 2010 kommer alltså skolan finnas kvar. Men det finns fler hinder kvar, för efter 2010 måste skolan även handikapp anpassas.

-Då måste vi ha funnit lösningar för det och då tror vi också att fastighetskontoret funnit lösningar för skolan, Säger Cecillia Forss ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Uppsala.

Nu på torsdag kommer förslaget tas upp på nämndens möte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista