Död man funnen i jordkällare

En död person har hittats i en jordkällare utanför Österbybruk. Den förkolnade kroppen hittades av rökdykare under släckningsarbetet av en brand i källaren under tidiga eftermiddagen igår.

- Det var vid fyratiden som polis kallades till Österbybruk med anledning av en brand i en jordkällare. På plats kunde konstateras att brandpersonal anträffat en kvarlevor av en människokropp, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Den döda är ännu inte identifierad, och hur personen dog eller hamnade i jordkällaren vet polisen inte. Tekniker har undersökt platsen och kommer också fortsätta med det idag. En anmälan om mordbrand har gjorts.
- Vi kan inte utesluta något i det här läget. Först måste vi identifiera kroppen och sen få fram uppgifter om hur det här har gått till och sen får polisen göra en bedömning om det föreligger brott eller inte, säger Christer Nordström.

På lördagseftermiddagen kunde polisen konstatera att det rör sig om kroppen efter en man, men identiteten är inte officiellt fastställd.

Erik Möller
erik.moller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista