Fyrårskontrakt för Bälinges unga talanger

Bälinge fotboll har skrivit kontrakt med fyra 17-åriga talanger från länet. Spelarna ingår redan i organisationen, men nu har samtliga skrivit på fyraårskontrakt och det är första gången som Bälinge skriver så långa kontrakt säger sportchefen Conny Sjöberg:

- Det har varit svårt att övertyga tjejer att skriva längre än ett års-kontrakt. Det är en dialog vi har fört, de här tjejerna har varit föremål för en specialsatsning i år på talangutveckling, säger Conny Sjöberg.

Vad har ni lockat med, får de någon ekonomisk kompensation för åren?

- Det rör sig inte om några större pengar till en början, men utvecklas de som vi tror så kommer vi öka den ekonomiska kompensationen.

Det är en unik satsning som Bälinge nu gör, säger sportchefen Conny Sjöberg. Förhoppningen är att laget i framtiden i huvudsak ska bestå av spelare med lokal förankning och att man nu skriver kontrakt med fyra 17-åringar från regionen, är ett steg i den riktningen. Julia Lyckberg är en av de som skrivit på för fyra år:

- Bälinge är en bra klubb och vi har fått väldigt bra förmåner, så jag ser ingen anledning till att inte vara kvar.

Det är en lång tid, du ser ingen risk att det krockar med studier eller något sånt?

- Jag vill satsa på fotbollen så mycket att den går före, och det går ju att kombinera. Det är inget jag ser som något problem, säger Julia Lyckberg som alltså skrivit fyraårskontrakt med Bälinge.

De tre övriga spelarna som gjort detsamma  är Emilia Appelkvist, Alexandra Höglund och Jenny Jansson

Reporter:
Per-Henrik Johansson
per-henrik.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista