Sirius på jakt efter storsponsorn

Samtidigt som fotbollssäsongen håller på att avslutas planerar klubbarna nu för nästa år. Sponsorer och företag ska knytas till klubbarna och för Sirius del står sponsorerna i kö för att få vara med, men föreningen har ännu inte hittat någon stor huvudsponsor berättar Sirius marknadschef Einar Brekkan:

- Det gäller att hitta några som vill ta ett större ansvar och synas mer med oss. Det har vi inte gjort hittills, vi har ingen som lägger över 300 000 kronor och det är vi ganska unika om i elitfotbollen.

Sirius framfart i årets superetta har gjort att många företag nu vill bli förknippade med det blåsvarta uppsalalaget. Samtidigt som Einar Brekkan gnuggar händerna åt detta faktum så är han samtidigt lite bekymrad över att de stora drakarna så här långt har uteblivit. Men kanske finns det en storsponsor bland alla de som hört av sig till kansliet.

- Vi märker nu att vi blir kontaktade av vissa företag, som mejlar eller vi får tips om dom.

Är det någon om dom ska kan vara den stora sponsorn?

- Det går bra för många företag här nu så det är inte omöjligt att nån vill satsa rejält på Sirius, menar Einar Brekkan.

Publiktillströmmningen till Studenternas är en annan faktor som gör att Sirius andas tillförsikt inför 2008. På bortaplan drar laget förvisso minst publik av alla tillsammans med Bunkeflo, men hemma har man tredje bästa nuffran med i snitt 3 500 tusen per match, bara Norrköping och Sundsvall är före i publikligan.

- Vi har gått plus på budgetposten publik, men det är svårare att attrahera företag, så på den posten ligger vi back. Men de tar ut varandra ungefär, så i det stora hela ser det bra ut, säger Sirius marknadschef Einar Brekkan.

Reporter:
Per-Henrik Johansson
per.henrik.johansson@sr.se