Målfest på Studenternas

Sirius och Örgryte möttes i en för tabellen betydelselös match i Superettan under söndagseftermiddagen. Det märktes också på lagen, som bjöd på riktig hawaiifotboll. Slutresultatet skrevs till 5-2 för Sirius, men siffrorna kunde ha blivit större än så med tanke på alla klara lägen matchen igenom.

I Superettans näst sista omgång tog Sirius emot Örgryte på Studenternas i Uppsala. Matchen, som på papperet kunde ses som relativt ointressant, då båda lagen säkrat spel i Superettan nästa säsong, men inte längre har chans att avancera till Allsvenskan, kom att bli en riktig målfest. Slutresultatet skrevs till 5-2, men med tanke på alla de missade chanserna från båda lagen, så hade de runt 1000 åskådarna på läktarna kunnat få se fler mål än så.

Matchen inleddes ganska slött av båda Sirius och Örgryte, och det var mer ointresserat försvarsspel än brilliant anfallsspel, som orsakade många av målchanserna. Sirius tog dock ledningen ganska tidigt, och fick även in 2-0. Örgryte lyckades svara efter att Andreas Clarholm snyggt nickat in reduceringen på frispark. Men kort därefter läste Sirius nr 10, Antouman Jallow, en bakåtpassning och lättade in sitt andra mål för dagen över Rickard Johansson i Örgrytes mål.

Efter det kändes matchen om möjligt än mer som en träningsmatch, och även om Örgryte petade in 2-3, så var Sirius kommande seger alltmer väntad. 4:an och 5:an kom också, så Sirius lilla spelövertag matchen igenom, blev tills slut en ordentlig 5-2 vinst i protokollet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".