Inga pengar till superarenan i Uppsala

Planerna på att bygga en helt ny unik inomhusarena på Österängen i Uppsala ligger lång bort. Ännu har ingen från näringslivet visat intresse för att bidra till bygget och kommunen har inga pengar.

Moderaten Ali Moulavi är ordförande för fritids- och naturvårdsnämnden i Uppsala:

- Österängsarenan är en fin vision, men vi måste också vara realistiska om vad vi kan åstadkomma. Kommunen kan inte själv bygga Österängen eller nåt liknande, utan det måste det finnas intresserade från näringslivet, säger Ali Moulavi.

Det var storslagna planer som presenterades i våras, en stor inomhusarena med fullstor fotbollsplan, en 400-meterslöparbana, mobila läktare med plats för 10 000 personer, en arena som skulle bli unik i Europa. Här skulle nationella och internationella evenemang kunna hållas. Kostnaden beräknades till 240 miljoner kronor. Pengar som kommunen inte har, och än så länge har ingen från näringslivet visat något intresse.

- Nej, inte vad jag vet. Vad jag har hört har inte någon från näringslivet visat det minsta intresse, säger Ali Moulvi.

Så än länge är Österängsprojektet inget mer än en vision:

- Fråga du mig så är det ingen realistisk vision, den kostar mycket och det kan vänta ett tag till. Mitt hjärta slår för den, men det är inte realistiskt, menar moderaten Ali Moulavi, ordförande för fritids-och naturvårdsnämnden i Uppsala kommun.

Reporter:
Johan Eriksson
johan.eriksson@sr.se