Kvinna medger sexuell kontakt

Den 23-åriga kvinna från norra Uppland som sitter häktad misstänkt för våldtäkt på en pojke medger att hon haft sexuell kontakt med pojken. Det säger kvinnans advokat Roger Häggqvist till Upplandsnytt.

Advokaten beskriver hela händelsen som tragisk för alla parter. Det var i september som någon sexuell kontakt förekom mellan kvinnan och den 13-årige pojken.

Enligt advokaten lider kvinnan av ett psykiskt handikapp som gör att hon mognadsmässigt är yngre än sina 23 år. Advokat Roger Häggqvist menar att kvinnans lägenhet blivit något av ett tillhåll för ungdomar. Kvinnan har erkänt att hon haft sexuell kontakt med pojken men hon ser det inte som våldtäkt. Hon har enligt advokaten inte känt pojken någon längre tid, däremot har hans kamrater umgåtts med kvinnan tidigare.

Enligt advokaten har kvinnan svårt att förstå vad som hänt och hon mår dåligt av misstankarna om våldtäkt. I väntan på rättegång sitter hon häktad, på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

Kammaråklagare Johan Strömbäck säger till Upplandsnytt att orsaken till att kvinnan sitter häktad är att hon annars skulle kunna påverka polisutredningen.

Åtal mot kvinnan ska vara väckt i början på november.

 

Erik Svensson
erik.svensson@sr.se