Kylan fryser sönder ledningar

Kylan i Uppland ställer till stora problem för många upplänningar. 100-tals personer har under helgen ringt till SOS Alarm och sökt hjälp för utkylda lägenheter och för sönderfrysta ledningar och element.
- Det är förjävligt. Jag är nyopererad och då fryser man iochförsig mer, men det här tycker jag är väldigt kallt, säger Marie-Louise Karlsson på Bruno Liljeforsgatan i Gränby i Uppsala. Idag hade hon 16 grader på sin inomhustermometer när hon ringde SOS Alarm, som under helgen blivit nedringd av upplänningar som på olika sätt drabbats av den kalla väderleken. Temperaturer på runt 20 minusgrader och mer på sina ställen har medfört mycket arbete för olika service- och saneringsfirmor. - Folk fryser i lägenheterna. Det har varit mycket den här helgen, säger Torbjörn Lantz från Boströms som var den som i dag kom till Marie-Louise Karlsson i Gränby. I lägenheten i Gränby mätte Torbjörn Lantz upp 20 grader mitt i rummen och därmed klarade lägenheten den gräns som finns som ligger på just minst 20 grader dagtid. Därmed fanns inget att göra för Torbjörn Lantz: - Det är normalvärdet och jag kan inte få igång elementen mer än dom är, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista