Linnéskolan får vara kvar

Linnéskolan i Uppsala kommer inte att läggas ner. Det berättade utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mohammad Hassan (fp), idag. På skolan har oron varit stor sedan början av september, när tjänstemän på kommunen fick i uppdrag att utreda skolans framtid.

Elever, lärare och personal på Linnéskolan i Uppsala gladdes idag åt kommunens besked att skolan inte kommer läggas ner.

- Jättekul! Grymt! Skitbra! säger några elever.

- Det är bra att de bestämde sig för att inte lägga ner, för det är en bra skola med ett bra läge, som är trivsam, menar Sofia Eriksson, och David Hanning håller med:

- Det är bra för ungdomarna, skolan ligger i centralt i stan och det är bra utbildningar.

Sen i september har Uppsala kommun utrett en eventuell nedläggning av Linnéskolan, eftersom flera friskolor startats och att antalet elever på sikt kommer minska. Men i dag fick de närmare sjuhundra gymnasieeleverna och skolans personal beskedet att skolan blir kvar. Frisör- och stylistutbildningarna kommer däremot flyttas till Fyrisskolan hösten 2009.

Folkpartisten Mohamad Hassan är ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden:

- Det finns tomma skollokaler i kommunen, men det går inte att flytta Linnékolan som man har tänkt. Utan vi måste hålla ihop klasserna och säkra elevernas trygghet. Så då är det bättre att behålla skolan och ta den kostnaden, så utbildningskvalitén inte försämras.

Och skolans rektor Lars Palmqvist var mycket lättad över beskedet:

- Jag är jätteglad, det här har vi verkligen kämpat för och trott på. Politikerna har tagit sitt förnuft till fånga, och det känns väldigt bra.

Reporter:
Märta Hulth
marta.hulth@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".