Uppsala vaknade sent mot Akropol

Uppsala basket låg länge under mot Akropol, ett tag med hela 15 poäng, men i sista kvarten lyckades de ta sig ifatt och förbi. Segermarginalen blev tre ynka poäng, 97-94.

Det var troligen ett ganska lättat Uppsala basket som efter slutsignalen kunde konstatera att man tagit säsongens andra seger efter att ha besegrat bottenlaget Akropol med knappa 97-94. Uppsala, av många tippade som ett topplag, hade inlett knackigt med 1 seger och två förluster och till mötet med Akropol var laget dessutom rejält vingklippt. Storstjärnorna Fredrik Jönzén och Danny Gathings saknades på grund av skador och laget uppträdde till en början bedrövligt. Bland annat släppte de till hela 31 poäng första kvarten.

I andra kvarten var laget på väg ikapp bara för att återigen tappa i den tredje. Men så i sista rundan tog sig hemmalaget i kragen och Thomas ”TJ” Jackson, som gått och surat långa stunder, vaknade till och visade att han är oerhört viktig. En annan som verkligen tog för sig var blott 17-årige Anton Gaddefors som tog returer, producerade poäng och visade en oerhörd kämpaglöd.