Bluffakturor utreds inte

Det blir ingen förundersökning av företaget Elkraft trots att hundratals kunder blivit lurade av bluffakturor. Flera bostadsrättsföreningar i Uppsala har fått bolagets fakturor.
Polisen i Jönköping, som utrett företaget Elkrafts fakturor, anser att det är lönlöst att utreda saken vidare. I det finstilta på utskicken framgår nämligen att det inte rör sig om en faktura, utan om ett erbjudande, trots att det ser ut som en vanlig faktura. Det skriver Västerbottens Folkblad. Strax före jul berättade vi i Upplandsnytt om att bland annat flera bostadsrättsföreningar i Uppland fått sådana här erbjudanden, som såg ut som fakturor. Hur många som lurats och faktiskt betalat in pengar till Elkraft är oklart. Branschorganisationen Svensk handel bedömer att företaget Elkraft skickat ut närmare en halv miljon fakturor till bostadsrättsföreningar, företag och myndigheter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".