Osäkert om ny ambulansstation

Det är fortfarande oklart var den nya ambulansstationen ska byggas, trots att landstinget riskerar vite. Troligast är att den byggs på den plats som landstinget i höstas tyckte var för dyr.
I höstas tyckte landstingsstyrelsen att nybygget av en ambulansstation på parkeringsplatsen inom sjukhusområdet vid Akademiska skulle bli för dyrt. Det skulle kosta omkring 65 miljoner kronor istället för de 24 miljoner man planerat för. Nu ser det alltså ut som att det blir det alternativet i alla fall och då måste upphandlingen på bygget göras om. Orsaken till att det måste byggas en ny ambulansstation är att Arbetsmiljöinspektionen har påpekat brister vid dagens ambulansstation sen 1996 och att lokalerna är utdömda. Om drygt två veckor måste landstinget presentera en lösning. Några dagar senare ska ett beslut klubbas i landstingsstyrelsen. Men även om landstinget beslutar om ett nybygge riskerar man vite eftersom en ny ambulansstation kan stå klar först om knappt ett år. Mats Holmberg, jurist på landstinget, hoppas att man ska kunna övertyga Arbetsmiljöverket om att få dispens från vitet under den tid som den nya ambulansstationen byggs.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".