Direktbuss Uppsala-Tierp aktuell

En direktbusslinje mellan Uppsala och Tierp kan bli verklighet nästa höst. Frågan diskuteras just nu av Upplands lokaltrafik.

- Jag tycker det låter bra, säger Tierpsbon Madeleine Almberg om förslaget. Hon skulle åka med den om den inte går samma tid som Upptåget.

- En av avsikterna skulle kunna vara att avlasta Upptåget en del, eftersom det på morgonen och eftermiddagen är många som reser med tågen. Då skulle en sådan här buss vara ett komplement, säger Sture Jonsson som är pressansvarig på Upplands lokaltrafik.

Enligt honom skulle en direktbuss förkorta resan med ungefär en kvart, alltså till en knapp timme. Det är jämfört med busslinje 821 som i dag kör gamla E4:an. Men ingenting är ännu bestämt om en ny direktbuss.

- Det diskuteras att starta en sådan linje. Beslut kommer fattas innan årsskiftet, och den kommer tidigast starta till hösten 2008, enligt Sture Jonsson.

 

Märta Hulth
marta.hulth@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".