Ännu oklart för kommunanställda

Trots att Uppsala kommuns nya organisation trädde i kraft vid årsskiftet har ett 40-tal kommunanställda ännu inte fått veta vad de ska jobba med. Ovissheten tär hårt på en del av de berörda.
Från början sas att alla skulle veta 1 december var de skulle jobba efter årsskiftet. Men fortfarande när det nu gått en och en halv vecka efter det att kommunen börjat jobba i sin nya organisation så väntar alltså ett 40-tal personer på besked om sin placering - alla inom enheten vård och bildning. Det gäller t ex utredare, handläggare, kanslister, receptionister, vaktmästare, assistenter och även några chefer och arbetsledare. Och det handlar i dom flesta fall inte om långtidssjukskrivna eller svårplacerade personer, som det ryktats internt i kommunen om, utan hänger samman med hur långt man kommit med att bygga olika delar av organisationen. Det framhåller PO Sundberg, personalchef inom den nya jätteenheten Vård och bildning. Trots att en del far illa av ovissheten så har omorganisationen i huvudsak gått bra, menar PO Sundberg, inte minst inom vård och bildning om man ser till enhetens storlek.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".