Den här mopeden misstänks ha med knivrånet att göra. Foto: Jonas Ahlman/SR Uppland.

Butiksrån i Gottsunda

Matbutiken Willys i Gottsunda i Uppsala utsattes för ett rån vid 11-tiden under förmiddagen. Det var en ensam gärningsman beväpnad med kniv, som kom över en summa pengar och sedan flydde från platsen. En anställd i butiken knivskars lindrigt.

Firat Karakas, som säljer mobiltelefonabonnemang, blev vittne till rånet i Gottsunda.

- Jag såg en kille i lite sportiga kläder. Han stod och viftade vid kassan, ryckte tag i någonting och började springa iväg mot utgången. Väktarna sprang efter honom, men de hann väl aldrig i kapp honom.

- Man såg folk ryckte till och flyttade på sig och att det blev liv där. Jag blev lite uppspelt här också. Det är ingenting man varit med om tidigare, så det blev en liten chock kan man säga.

Enligt Christer Nordström vid Uppsalapolisen har rånaren kommit till platsen på en moped, som nu beslagtagits av polisen. Efter rånet sprang mannen iväg. Väktare följde efter, men tappade bort honom.

En anställd på Willys fick en mindre skada på fingret av rånarens kniv, men det var en mycket lindrig skada, som inte föranledde sjukhusvård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".