Bidrag underlättar för mansmottagning

Mansmottagningen i Uppsala får en halv miljon kronor i bidrag av kommunen. Mottagningen tar emot män som slår kvinnor och vill ha hjälp att sluta med det.
Det nya anslaget från kommunen kommer att betyda mycket enligt Hans Åberg, som jobbar som psykolog och verksamhetsansvarig på mansmottagningen. - Därmed så kan man börja säga att projektet är slut och att det är på väg att etablera sig som en ordinarie verksamhet. Det är det mest fantastiska med det här beslutet, säger Hans Åberg. Som Upplandsnytt tidigare har berättat, så fick mansmottagningen en egen lokal i augusti efter att i flera år kämpat för det. På mottagningen kan männen få hjälp att komma över sitt våldsamma beteende och Uppsala är den enda stad i landet som bedriver en sån här verksamhet med att hjälpa män som slår kvinnor. Men trots de nya anslaget så behövs det mer pengar säger Hans Åberg. - Det här är inte tillräckligt med medel för att garantera verksamheten. Det här är ju en fråga som gäller alla delar av samhellet, säger Hans Åberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".