Boork tvekar om Almtuna

Hockeytränaren Leif Boork har fortfarande inte bestämt sig för om han vill återvända till Uppsala för att på nytt bli tränare för Almtuna, det säger han till Upplandsnytt.

- Det är mycket spekulationer som det blir när man är friställd som tränare, säger Leif Boork.

Boork medger att han har kontakt med Almtuna via sportchefen Jörgen Holmberg och tillförordnade tränaren Mikael Höglund.

- Men kontakten är inte i annan utsträckning än den jag har med andra klubbar och sportchefer, säger Leif Boork.

Nu har det gått två veckor sedan Almtuna sparkade Robert Nordmark som tränare. Bara några dagar senare fick Leif Boork sparken som tränare i Elitserielaget Brynäs. Direkt satte spekulationerna igång om Boork var aktuell för en återkomst i allsvenska laget Almtuna.

- Jag har flera bollar i luften. Vi ska ta en sak i taget och se vad framtiden har att utvisa, säger Leif Boork om sin framtid som hockeytränare.

En faktor som talar för Almtuna är att Boork enligt sin överenskommelse med Brynäs inte får träna någon annan klubb på elitserienivå den här säsongen. Ett jobb i serien under skulle på det sättet vara logiskt.

Kontakta reportern:
Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".