Efterlysta jagas av ny polisgrupp

Efterlysta personer har fått det svårare att hålla sig undan. Polisen i länet har startat en speciell grupp, som arbetar med att få tag i personer, som håller sig undan rättvisan.
Den här speciella gruppen inom polisen har inte funnits på flera år, men den startade igen den första september förra året. Sedan dess har gruppen gripit ett fyrtiotal personer som hållit sig undan rättvisan. Av dem var drygt hälften efterlysta för grova brott. Personerna som blir efterlysta är till exempel sådana som inte kommer till förhör, är anhållna i sin frånvaro eller sådana som inte dyker upp när de ska avtjäna sina fängelsestraff. Att polisen har har börjat arbeta mer aktivt med det här är något som de efterlysta inte alltid är beredda på. - Flera har blivit förvånade över att polisen gjort sådana här eftersökningar, vilket ju kan vara ganska bra, säger chefen på kriminalpolisen i Uppsala län, Erik Lagerholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".