Bälinge förlorade mot Hammarby

I damallsvenskan mötte Bälinge Hammarby på Stenahgens IP och spelade sin sista match. Det blev förslust och Hammarby vann med 2-0.

Det var Hammarby som dominerade. Bälinge verkade ha svårt att hitta motivation och undantaget några få spelare så gjorde man en slö match och satsade mest på fantasilösa kontringar.

Hammarby, kylan till trots, var sugan på att spela fotboll och spelade snabbt kreativt annfallsspel. Man vann rättvist över Bälinge med 2-0, siffror som kunde blivit större. Man hade bla en till boll i nät som dock vinkade för offside.

Bälinges Lisa Lants kände ändå att lagkamraterna försökte göra sitt bästa:

Vi kommer inte fram riktigt, men vi försöker ändå bakifrån men får inte till det i sista tredjedelen, förklarar hon och tycker inte att det kan bero på svårighet att hitta motivation till sista matchen.

-Det kan vi inte skylla på utan vi måste sätta passningarna och vara mer noggranna.

-Är ni nöjda med säsongen?

-Nöjda, och nöjda, det är klart vi klara oss kvar och det ska man vara nöjd med. Men nästa år får vi sikta ännu mer, berättar Lisa Lants som också fick ta emot pris för lagets bästa spelare något som hon inte förväntade sig.

- Jag var lite förvånad efter som det är min första säsong i allsvenskan så jag blev lite paff. Men det är alltid kul med uppmuntran, säger hon.

Reporter
Johan Nohrén
johan.noren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".