Leif Boork till Almtuna

Leif Boork är ny tränare för Almtuna IS, det tillkännagav Almtuna vid en presskonferens på tisdagseftermiddagen. Boork tvingades lämna sin tränarpost i Brynäs tidigare i höstas. Han säger till Upplandsnytt att han ser fram emot att komma tillbaka till Almtuna, som han tränat tidigare.

- Jag trivdes bra i Almtuna när jag var här tidigare, och det känns som det är en miljö som vill att jag ska komma hit också, och det är stimulerande. Det är en liten fortsättning på det som var för några år sedan.

Vad kan du tillföra laget som Micke Höglund som tränat laget hittills inte kan?

- Jag kan bygga vidare på hans utmärkta idéer och kanske vara med och hjälpa till så vi gemensamt kan orka att genomföra det här på ett bra sätt, säger Leif Boork.

Almtunas ordförande Jan Karlsson förklarar varför valet föll på Boork:

- Därför han är en bra tränare, som jag tror kan tillföra mycket till Almtuna.

Hur ser överenskommelsen ut?

- Han ska vara huvudtränare för matcherna resten av säsongen.

Vad betyder det här för er?

- Det här betyder mycket för Almtuna och framtiden. Vi håller på att lägga en stabil grund och där tycker jag att det väldigt roligt att just Leif kommer in. Han står för de värderingar och principer som vi vill att ishockey ska spelas på, säger Almtunas ordförande Jan Karlsson.

Håkan Rehn
hakan.rehn@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".