Bostadsområde blir pulkabacke

Riv husen i Hästhagen och gör en pulkabacke av dem. Det föreslår kristdemokraternas gruppledare i Tierps kommun, Lars Svensk.
I åtta år har hyreshusen i Hästhagen i Söderfors stått tomma, sedan fastighetsbolaget som ägde husen gick i konkurs. Medan husen har förfallit allt mer har stat och kommun tvistat om vem det är som ska betala kostnaden för att riva dessa. Hittills har kommunen förlorat i alla instanser, men nu hoppas man på att få pengar från någon av statens miljöfonder. - Om man tilklåter det i deponilagen, varför kan man då inte göra så? Det är ju bättre än att man kör det till tippen, säger Lars Svensk. Han tycker att oavsett vem som i slutändan betalar, så skall husen rivas och skottas över med jord, så att barnen får en pulkabacke som ligger närmare deras hem än den nuvarande pulkabacken. I en motion till kommunfullmäktige föreslår Lars Svensk att pengarna ska tas från en investeringsfond. Då skulle kommunens kostnad kunna slås ut på flera år. Kommunalrådet Bengt Olov Eriksson är inte helt främmande för tanken. - Det är i sig ingen dålig idé, men tyvärr lär det inte minska kostnaderna särskilt mycket, så de ca 10 miljonerna som rivningen kostar lär fortfarande behöva betalas. Så huvudproblemet är fortfarande detta, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".