Dömd för kokain i bankfack överklagar

En 23-årig uppsalabo överklagar domen om grovt narkotikabrott. Vid en husrannsakan av bland annat ett bankfack upptäcktes 100 gram kokain, och han dömdes till ett och ett halvt års fängelse.
Bankfacket ägdes inte av 23-åringen, utan av hans 25-årige kamrat, även han från Uppsala. I höstas hade 25-åringen rest till USA och bad 23-åringen hämta grejer i bankfacket. 23-åringen lyckades inte ta sig in i bankfacket och polisen fattade misstankar sedan han försökt ta hjälp av bankpersonalen. Vid en husrannsakan av bankfacket och 25-åringens lägenhet hittades 100 gram kokain och en del patroner. Men att bankfacket innehöll kokain visste 23-åringen inget om, och eftersom han aldrig kom in i facket är det orimligt att han ska dömas till grovt narkotikabrott enligt överklagan. 25-åringen har inte överklagat sin dom, han fick tre års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".