Misshandlade mannen fortfarande nedsövd

Den 65-årige man som misshandlades med ett järnrör efter ett bråk i Norrtälje ligger fortfarande nedsövd i respirator. Han opererades på Karolinska sjukhuset inatt och hans tillstånd är kritiskt men stabilt.
Mannens skador är så omfattande att polisen inte vet när eller om de kan hålla förhör med honom. Det var ett bråk med mannens hyresvärd som ledde till misshandeln, enligt uppgifter från polisen har de bägge männen tidigare bråkat med varandra, och igår kväll var det dags igen. Hyresvärden, en 60-årig man, är misstänkt för försök till dråp, i förhör har han berättat för polisen att han slog i självförsvar. Han säger att 65-åringen attackerade honom med en yxa, och att han använde järnröret för att försvara sig. Det var en granne som larmade 112 och 65-åringen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Polisen har gjort en första teknisk undersökning av platsen, men planerar att göra en ny imorgon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".