Medborgarkontoret i Uppsala stängt

Medborgarkontoret i Stenhagen i Uppsala där man tidigare har kunnat få hjälp och information om det mesta här i samhället är sedan några veckor tillbaka stängt. Tidigare ansvarade Luthagens kommundelsnämnd för kontoret men efter kommunens omorganisation så är det ingen som vet vem som ska driva kontoret.
För två år sedan så invigdes medborgarkontoret i Stenhagen med pompa och ståt. Tanken var att man där skulle kunna få hjälp och information om allt möjligt som händer i samhället - allt från kommunens budget till cykelhjälmar. Det var bra för dom som bor i stenhagen, säger Niklas Malmberg som är miljöpartistiskt kommunalråd i Uppsala. Men sedan en tid tillbaka är kontoret stängt eftersom Luthagens kommundel, som tidigare hade ansvaret för kontoret, försvann i samband med kommunens omorganisation. Vem som i dag egentligen har huvudansvaret är alltså något oklart. Enligt Bengt Sandblad, som tidigare var socialdemokratisk ordförande i Luthagens kommundelsnämnd, delas ansvaret mellan dom tretton nya uppdragsnämnderna men hur dom i praktiken ska kunna komma överens om vad som ska hända med medborgarkontoret är oklart. Men Bengt Sandblad hoppas ändå att kontoret ska kunna öppnas igen: - Vi får samla de personer som har ansvar för de politiska uppdragen i den nya organisationen, och så får man bli överens om vem som har ansvaret för det här och så får vi ordna det snarast möjligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".