Hebypolitiker strök negativa ord

De borgerliga politikerna i kommunstyrelsen i Heby vill inte ta ansvar för den ekonomiska krisen. Det anser oppositionsledaren Carina Schön, sedan kommunstyrelsen strukit värdeladdade ord som kris och nedskärningar i ett brev till förvaltningarna från kommunchefen.
Det var i ett brev från kommunchefen till förvaltningscheferna, där den ekonomiska situationen förklarades i lättbegripliga termer, som rödpennan åkte fram. I brevet stod det att tuffa åtgärder måste till för att få ekonomin i balans. Och för att komma ur krisen måste man spara. Men när brevet hamnade på kommunstyrelsens bord tog dom borgeliga politikerna fram rödpennan och strök många värdeladdade ord. Oppositionsledaren, socialdemokraten Carina Schön, är kritisk. Hon säger att det verkar som om politikerna i kommunledningen vill undvika att ta ansvar för krisen och att dom försöker smyga in besparingarna. Heby ska spara in sammanlagt 25 miljoner kronor i sin årsbudget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".