Hundratal i demonstration mot Irakkrig

Drygt 250 personer samlades i centrala Uppsala idag för att protestera mot USAs planer på att anfalla Irak, med plakat som "Stoppa USAs krig mot Irak" och "USA ut ur mellanöstern".
Demonstrationen arrangerades av Uppsala Fredskoalition, en sammanslutning av flera organisationer, bland annat Kvinnor för fred, Vänsterpartiet och Folket i bild Kulturfront i Uppsala där Knut Lindelöf är med. -Vi är övetygade om att ett krig mot Irak kan starta ett världskrig. Man vet att Saddam Hussein inte har några massförstörelsevapen man vet att han inte är ett hot mot varken USA eller omvärlden, säger Knut Lindelöf. Man skapar detta hot för att man vill åt USAs olja. Demonstrationer pågick samtidigt i andra städer i Sverige, men också i andra länder. -Vi är en droppe i en ocean, men det enda som kan stoppa det här kriget är den folkliga opinionen, säger Knut Lindelöf. Naturligtvis är opinionen i USA den allra viktigaste, den är enormt stark och vi måste stödja den.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".