Uppsalahems gräddfil kritiseras

Hyresgästföreningens ordförande i Uppsala, Ann-Katrin Namaka, är mycket kritisk till att Uppsalahem gett lägenheter till anställda som inte varit tillgängliga för vanliga sökanden.
Hon anser Uppsalahems styrelse bör se över sitt kösystem så att det verkligen är den som har längst kötid som får lägenheten. Som Upplandsnytt kunde rapportera i morse så har anställda i Uppsalahem fått lägenheter som inte lagts ut på lägenhetstorget och dom vanliga sökande har inte fått konkurrera om dessa lägenheter. På Uppsalahem försvarar man sitt agerande med att man enligt reglerna inte behöver lägga ut lägenheter där det är kort till inflyttning eftersom man då riskerar att få tomma lägenheter. Men det argumentet köper man inte på Hyresgästföreningen. Och att söktrycket är mycket högt visas av Uppsalahems egna siffror, på vissa lägenheter som annonseras ut kan finnas över 1 000 sökanden. Ann-Katrin Namaka på Hyresgästföreningen, vill nu se flera åtgärder för att det här inte ska ske igen. Bland annat vill hon införa en kommunal bostadsförmedling, liknande den i Stockholm där man inte haft några sådana här problem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".