Politiker tar över frågan om förmåner

Personalförmånerna för de anställda vid Uppsalahem blir nu en fråga för kommunfullmäktige. Lena Hartwig, kommunstyrelsens ordförande, säger att frågan är för viktig för att bolaget själv ska få besluta vilka förmåner man vill ge sin personal.
Dom senaste dagarna har Upplandsnytt rapporterat om hur Uppsalahem gynnar sin personal när lägenheter ska fördelas. Som anställlningsförmån får t ex personalen lägga till extra kötid vilket gör att dom går före många vanliga sökanden. Vid flera tillfällen har anställda också fått lägenheter som inte varit tillgängliga för andra sökanden. Men det blir alltså inte uppsalahems styrelse som själv får bestämma det här, utan saken ska nu upp i fullmäktige. Själv tycker Lena Hartwig inte att det ser bra ut att ge Uppsalahems anställda en gräddfil. Hon säger till Upplandsnytt att det ger konstiga signaler om man har specialdesignade regler för vissa medborgare som dessutom är anställda i ett kommunalt bolag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".