Städchefer utbildas om diskriminering

Samtliga chefer på städbolaget StädAB i Uppsala kommer inom kort att få genomgå utbildning i diskrimineringsfrågor. Detta efter Upplandsnytts avslöjande i veckan om att flera städbolag i länet, bland annat StädAB, är beredda att gå med på kundkrav om att inte få en städare som har invandrarbakgrund.

StädAB är dotterbolag till HSB Uppsala, vars vd Hans Johansson i går tog upp frågan på ett styrelsemöte.

- Man kommer att gå igenom diskrimineringslagarna och upprätta någon form av handlingsplan som innehåller utbildning, seminarier, för att komma till en bättre tingensordning. Det rör i första hand arbetsledningen på StädAB, de som tar emot de här kundönskemålen.

En chef på StädAB i Uppsala gick med på kravet vi ställde om att få en städare utan invandrarbakgrund, när vi ringde och agerade presumtiv kund. Vi ringde totalt nio städbolag i länet, och sju av företagen svarade ja. I hela landet svarade 52 av 89 uppringda städfirmor likadant.

Vid ett möte i går med HSB Uppsalas styrelse togs frågan upp och man kom fram till att StädAB nu ska upprätta en handlingsplan om diskriminering. Samtliga personer på StädAB i chefs- och arbetsledande ställning, ett 15-tal personer, ska också genomgå utbildning i vad lagar och regler säger.


Alexander Gagliano
alexander.gagiano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".