Uppsala kommun säljer inte bussbolaget Gamla Uppsala Buss

Lättnad stor när försäljning inte blir av

Kommunledningen i Uppsala har avbrutit försäljningen av Gamla Uppsala buss, det berättade vi om i Upplandsnytt i går. Orsaken är att de anbud som kom in var för dåliga och skulle ha gett ekonomiska förluster. Fackförbundet Kommunal är nöjd över beskedet.

- Det låter väldigt bra. Det verkar som de har förstått att det inte är bra att sälja, säger Lasse Preinitz på Kommunals fackklubb vid Gamla Uppsala buss.

Han menar att ovissheten under försäljningen varit jobbig för de anställda, som inte vetat vad som ska hända, men att man nu kan andas ut:

- Man får lugn och ro nu och kan känna sig trygga ett tag till.

Försäljningen av bolaget, som kör stadstrafiken i Uppsala, drevs av den borgliga majoriteten och kommunstyrelsens ordförande moderaten Gunnar Hedberg menade att åkeriverksamhet inte var den typ av kärnverksamhet en kommun ska syssla med. Att försäljningen nu inte gick att genomföra tror Gunnar Hedberg beror på de skulder Gamla Uppsalabuss har, något han lastar tidigare majoriteter för. Situationen för bolaget måste nu därför förbättras enligt Gunnar Hedberg. 

Reporter klara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".