Ohly favorit i de uppländska vänstern

Diskussionerna om vem som ska ta över ledarskapet efter Gudrun Schyman pågår just nu som bäst. I Uppsala län är det flera ledande vänsterpartister som kan tänka sig Lars Ohly som ny partiledare. Det visar en rundringning som Upplandsnytt gjort.
Urban Blomster, ordförande för vänsterpartiet i Tierps kommun säger att Ohly är en duglig politiker och har en gedigen facklig bakgrund. Ditrich Burmeister, ordförande i Enköping säger också att Lars Ohly är en het kandidat. Andra namn som är intressanta är Jonas Sjöstedt och Pernilla Zethreaus. Riksdagsledamoten Ingrid Burman, som själv pekats ut som en möjlig efterträdare nämner Jonas Sjöstedt och Lars Ohly. 45-årige Lars Ohly har varit aktiv i rikspolitiken i många år. Han lanserades som motkandidat till Schyman inför kongressen -98 men ville inte ställa upp. Han har varit partisekretare, kan partiet bra, och kallar sig gärna själv kommunist. I de första kommentarerna har han dock tydligt sagt att han inte står till förfogande som partiledarkandidat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".