Rånförsök vid Västertorg

Svensk kassaservice vid Västertorg, Uppsala, utsattes för ett rånförsök på måndagseftermiddagen. Enligt polisen lyckades rånaren troligen inte få tag på några pengar.
Alla polisens tillgängliga resurser har nu satts in för att få fatt på en ensam man som tros ha utfört rånförsöket. Det var några minuter i fyra på måndageftermiddagen som Svensk kassaservicevid Västertorg utsattes för ett väpnat rånförsök. En ensam man i 40- till 50-årsåldern kom in med en låda under armen på kontoret. Plötsligt plockade han upp en pistol och en kniv, men när personalen förklarade att det inte fanns några pengar på kontoret försvann han lika fort som han kom, utan något byte. Enligt polisen försvann han på en cykel i riktning mot Preem-macken i närheten. Men trots ett stort polispådrag och omfattande avspärrningar saknar man sen dess helt spår efter mannen. Mannen är runt 170 centimeter lång, med mörkt hår och mustasch. Han är klädd i grön jacka och jeans. Senast i maj utsattes samma kontor av ett väpnat rån.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".