Mobilkortstölder gav fängelse

Ett år och två månaders fängelse blev domen för den 23-åring som åtalades för att ha stulit mobiltelefonkort för minst 800 000 kronor från en bensinmack i Enköping där han jobbade.
Det var i Februari i förra året som stölderna upptäcktes då chefen för bensinmacken anade oråd efter att han fått ett tips om att den 23-årige anställde stal kontantkort. När kassan kontrollerades fattades 44 000 kronor och 23-åringen erkände då stölderna. Det visade sig att stölderna pågått under ett halvår och att han stulit telefonkort för totalt 800 000 kronor. 23-åringen har erkänt stölder för 1500 kronor men menar att en gamal bekant tvingat honom att stjäla för den resterande summan. Mannen ska också ha antytt att den ryska maffian var inblandad och 23-åringen blev rädd och fortsatte då att ge bort mobiltelefonkort ända tills stölderna upptäcktes av arbetsgivaren. Tingsrätten tycker dock inte att 23-åringens förklaring är trovärdig och betvivlar att han själv inte skulle tagit del av en större del av värdet. 23-åringen är nu avskedad från sitt jobb och åtalas nu alltså för grov stöld. Hans bekant förnekar att han är inblandad i stölderna. 23-åringen dömdes till ett år och två månaders fängelse för grov stöld av Enköpings tingsrätt, och ska betala ett skadestånd till bensinmackens ägare på 500 000 kr.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".