Sivs tänder undersöks på nytt

Folktandvården i Uppsala ska låta en utomstående tandläkare undersöka en patient som anser att hon fått fel behandling. Siv Holmgren har tidigare berättat i Upplandsnytt hur hon har blivit behandlad.

Efter att Upplandsnytt ringt till folktandvården och börjat ställa frågor kring henne, har de nu beslutat att Siv Holmgren ska bli undersökt igen så snart som möjligt. Hon är lättad över beskedet.

- Först blev jag väldigt glad, samtidigt såg jag det att om ni inte hade ringt från radion så hade det inte hänt nåt. I Pia Gabres ögon var jag ett avslutat kapitel.

I samtalet från chefstandläkaren Pia Gabre fick alltså Siv Holmgren veta att det nu skulle göras fler undersökningar. Dels ska man kolla om den tand som fortfarande värker går att rotfylla och dels kommer Siv Holmgren att bli erbjuden en objektiv undersökning av en utomstående tandläkare, en så kallad second opinion. På så sätt kan man ta reda på om det går att göra mer än det folktandvården gjort, för att komma till bukt med problemen.

Siv Holmgren kommer även att gå vidare med ärendet via patienskadeförsäkringen, för att se om det går att få tillbaka en del av de pengar som hon betalat för otaliga behandlingar. Men det är trots allt inte det viktigaste.

- Jag hoppas att värken släpper i överkäken och att jag kan tugga på vänster sida. Sen hoppas jag på ett implantat i underkäken så att jag slipper gå med jämna mellanrum och få de skruvar jag har nu justerade.

Per-Henrik Johansson
per-henrik.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".