Förskingringshärvan i Almtuna IS växer

Förskingringshärvan i Almtuna IS som Upplandsnytt kunde berätta om i förra veckan växer. Nu har ledningen beslutat att utesluta ledaren som misstänks för att ha tagit pengarna.
I förra veckan blev det känt att en ledare i Almtuna stulit mellan 50 och 100 000 kronor ur klubbens bingolottokassa. Vid en närmare genomgång av olika konton visar det sig att det har försvunnit ännu mer pengar. De pengarna skulle pojkarna i laget haft till nya träningsoveraller. Nu tvingas laget förmodligen också avstå från en del turneringar. Föreningen har även upptäckt att det saknades ytterligare 30 000 kronor från en annan redovisning av bingolotter som ledaren ansvarade för. Nu väntar en hård tid för föreningen som är i akut behov av pengar. Thomas Helander som är kassör i Almtuna IS berättar att de ordnat så att den som vill kan lämna ett ekonomiskt bidrag via klubbens hemsida.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".