Skolverket utreder Uppsalas dagiskö

Bryter Uppsala kommun ännu en gång mot skollagens bestämmelser? Det ska Skolverket nu utreda. Bakgrunden är de långa väntetiderna på förskoleplats som drabbat ett hundratal barn.
Förra våren riktade Skolverket kritik mot Uppsala kommun för att kommunen bröt mot skollagen och inte ordnade förskoleplatser inom de 3-4 månader som den ska. För ungefär en månad sedan fick Skolverket ett svar från Uppsala kommun där det påstods att ingen fick vänta, vad som heter, oskäligt länge. Men här är politikerna och tjänstemännen i kommunen inte överens. Tjänstemännen sa redan i december att ett hundratal barn som hade rätt till förskoleplats till nyår inte skulle få det. Istället hoppades man kunna ordna plats åt alla under mars. Men som Upplandsnytt rapporterat om tidigare verkar det inte kunna bli så. Ett hundratal barn som har rätt till plats nu riskerar istället att få vänta ända till i höst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".