Oro för husläkarbrist i Östhammar

I Östhammar finns en oro för att det återigen ska bli svårt att besätta alla husläkartjänsterna, nu när landstinget återtar driftsansvaret efter privatägda Provatis.
Moderata landstingspolitikern Anna-Lena Söderblom kräver svar från landstingsledningen på hur tillgången till husläkare i Östhammar ska säkras. - Det här är en väldigt viktig fråga för oss i Östhammar eftersom vår geografi faktiskt är helt annorlunda än i Uppsala, där de flesta har nära till sitt sjukhus, säger hon. Anna-Lena Söderblom framhåller att under Provatis tid har alla husläkartjänsterna i Östhammar varit bemannade, och hon befarar nu när Provatis dragit sig ur att samma situation ska uppstå som det var dessförinnan, att det är svårt att besätta tjänster. Hon pekar på att en av husläkarna nu tänker flytta från orten och att ytterligare en är sjukskriven på halvtid. Och det här är en utveckling som Anna-Lena Söderblom fruktar, för om vakanser uppstår på läkartjänsterna så befarar hon att det också får följdeffekter. - Det är att vi återigen får upp förslaget att vi ska stänga akuten nattetid och det är förödande för oss, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".