Landstingsråd tillbakavisar oro

Alla husläkartjänster i Östhammar ska finnas kvar även efter att landstinget tagit över efter privatägda Provatis. Så svarar socialdemokratiska landstingsrådet Mats O Karlsson på den oro som moderata landstingspolitikern Anna-Lena Söderblom framfört i Upplandsnytt.
Anna-Lena Söderblom tror att det finns en risk att husläkarna nu blir färre, när landstinget ska ta över igen. Men oron är obefogad menar Mats O Karlsson: - Den bygger på missvisande och ofullständiga uppgifter, det finns ingenting som tyder på att vi skulle vara sämre på att rekrytera än vad Provatis har varit, säger det socialdemokratiska landstingsrådet. Förutom den direkta oron att bli av med husläkare tror Anna-Lena Söderblom att detta även kan få följdeffekter. Hon tror bland annat att ett gammalt förslag om att stänga nattakuten skulle återuppväckas om det plötsligt uppstod personalbrist. - Det är inte aktuellt, säger Mats O Karlsson, som menar att de två frågorna om tillgången på husläkare och nattakuten inte hänger ihop.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".